SD Bohemia Group a.s.
Investor a prodejce projektu
Zvětšit písmo: AAA

Zahájení prodeje/rezervací
červenec 2017
Stavební povolení
září 2017
Začátek výstavby
říjen 2017
Rychlý kontakt

Bytový dům Suchdolské náměstí I   >   Slovo architekta

Slovo architekta


Bytový dům Suchdol

Na kompozičně exponované místo, do jasně definovaného prostoru, jsme navrhli sebevědomý dům. Dům prostý výstředních detailů, přesto s jednoznačně zapamatovatelným výrazem, dům schopný vést důstojný dialog se svým okolím. Hmota domu, byť svázána limity okolního prostředí, sebevědomě a dynamicky akcentuje nároží ulic Internacionální a Suchdolského náměstí, přesto má přirozené a lidské měřítko. Dům zároveň citlivě reaguje ve vztahu ke svému nejbližšímu okolí. Významným rysem projektu je střídmá a elegantní architektura. Hmota domu je formována ve smyslu srozumitelnosti, přehlednosti a jasně čitelné funkce. Fasádu domu plasticky člení lodžie, hmoty balkónů, terasy a velkorysá okna prosvětlující interiér množstvím denního světla, tolik potřebného pro vnitřní komfort jednotlivých bytů.

Elegantnímu barevnému ladění fasády dominuje kombinace béžových a šedých tónů v kontrastu s tmavě šedými okenními rámy. Interiér společných částí domu je navržen v duchu elegance a minimalismu, podpořen použitím kvalitních materiálů, pohledového betonu, bílých omítek a keramické dlažby.

Dispozice bytů jsou logické, přehledné a vždy vybavené dostatečným zázemím. Relativně nestandardní je návrh menších jednopokojových bytů v těsném sousedství bytů větších s možností jejich vzájemného dispozičního propojení. To vytváří pro potenciální majitele možnost si byty podle potřeby propojovat či pronajímat. Technický a environmentální standard bytů je vysoký díky použitému nucenému větrání s rekuperací zaručující kvalitu vnitřního vzduchu s možností její regulace a dnes již časté rekuperace tepla ve vzduchotechnické jednotce. Vybrané byty jsou doplněny klimatizačními jednotkami. Samozřejmostí ve vybavení domu jsou podzemní garážová stání a sklepní kóje pro každý byt, vždy umístěny na stejném podzemním podlaží.

 

Ing. arch. Josef Pfeifer

www.archiholik.cz